Активісти ліцейного самоврядування Богородчанського ліцею #2 взяли участь у Всеукраїнському онлайн- зборі лідерів учнівського самоврядування "Лідер-челендж" та вирішили підтримати цікаву ініціативу Всеукраїнської ради старшокласників, зокрема проєкт "Все буде добре!".
Метою проєкту є виявлення та підтримка талановитої, творчої учнівської молоді.
Проєкт"Сузір'я талантів" об'єднав ліцеїстів 5-7класів. Кожний талановитий по-своєму...
Бариляк Денис 5-Б клас ( класний керівник - В.Іванюк) активний учасник проєкту "Сузір'я талантів"
Як і багато інших ровесників Дениса, підлітки захоплюються не лише футболом, але і полюбляють займатися музикою
Доцяк Богдан 7-А клас ( класний керівник - І.Катрич) активний учасник проєкту "Сузір'я талантів".
Підліток встановив рекорд гімназії серед 5-7 класів з набивання футбольного м’яча (394 рази.)
Вербування - спосіб жонглювання, який полягає в тому, щоб не дати м'ячу впасти на землю, відбиваючи його вгору за допомо - гою ніг. Це є базова вправа у футбольному фристайлі. Таким же способом тренують спритність та навички володіння м'ячем футболісти.
Михайлів Костянтин 5-Б клас ( класний керівник - В.Іванюк) активний учасник проєкту "Сузір'я талантів"
У світі навколо нас багато всього цікавого та захоплюючого. Кожен може знайти собі щось до душі. Не можна весь час працю - вати, навчатися або займатися чимось ко - рисним. Іноді необхідно відпочивати і зай - матися чимось таким, що подобається виключно тобі.
Захоплення людини – це те, що вона робить не тому, що треба, а тому, що їй це подоба - ється. А інколи це захоплення може перерости у справу усього життя – людина через своє хобі знаходить себе у мистецтві або в науці
Дякун Тарас 5-Б клас ( класний керівник - В.Іванюк) активний учасник проєкту "Сузір'я талантів"
Скрипка – один з найвиразніших струнно-смичкових інструментів. Жоден оркестр не обходиться без скрипки, а сучасні колективи все частіше і частіше використовують її в різних стилях музики
Бойчук Ольга 6-Б клас ( класний керівник - Т.Багрій) активна учасниця проєкту "Сузір'я талантів"
Грати на музичному інструменті - завжди радість! Навчання грі на фортепіано - це постійна зміна злетів і падінь, успіхів і розчарувань.
Дерев'янко Анна 6-А клас ( класний керівник - С. Попович) активна учасниця проєкту "Сузір'я талантів".
Палають, щоб своїм теплом
зігріти душу, що холоне...
Мазками, нотою ,рядком
наповнюють бездонне лоно...
Герин Софія 5-Б клас ( класний керівник - В.Іванюк) активний учасник проєкту "Сузір'я талантів"
Картини за номерами (малювання картин за номерами) ― порівняно молодий і новий напрямок дорослої та дитячої творчості.
Освоюючи такий метод малювання за номерами сьогодні кожен може стати художником без особливих навичок до цього виду мистецтва.
Просто зафарбовуючи пронумеровані фрагменти полотна відповідними акриловими фарбами Ви створюєте унікальні, ексклюзивні картини.
Коли картина за номерами завершена, не можливо здогадатися, що вона була намальована в такий спосіб.
Спробуйте і Ви будете пишатися своєю роботою! Успіхів!
Елізарова Евеліна 7-Б клас ( класний керівник - Л.Дерев'янко) активна учасниця проєкту "Сузір'я талантів".
Цікавинки про фортепіано.
Його по праву вважають головним серед інших інструментів. Причин цього багато, але головна полягає в діапазоні інструменту.
Фортепіано охоплює весь спектр звучання інструментів оркестру, від найнижчої ноти басового фагота і до верхньої ноти флейти- пікколо.
Дослідження, проведені в Німеччині, пока - зали, що мозок піаністів має більшу про - дуктивність. А у дітей, які займаються музи- кою краща успішність в школі в порівнянні з однолітками, що не займаються нічим, крім навчання в школі.
Семенчук Микола 7-А клас ( класний керівник - І.Катрич) активний учасник проєкту "Сузір'я талантів".
Діти та дорослі у будь-якому віці люблять наукові експерименти. Їх спрага до різноманітних дослідів просто безмежна. Пропонуємо до уваги декілька цікавих та простих експериментів, які не потребують багато часу та фінансових витрат.
Андрош Влад 5-Б клас ( класний керівник - В.Іванюк) активний учасник проєкту "Сузір'я талантів"
Танець розслабляє тіло, змушує душу веселитися, а думки упорядковує.
Сучасна хореографія — це самостійна форма мистецтва, де по-новому з’єдналися рухи й музика, світло й фарби.
Вона переконує в тому, що мистецтво — це життя; намагається втілити нові ритми, манери; стає близькою молодому поколінню.
Основними ознаками сучасного танцю є енергетика й динаміка. Та «сучасним» може бути не лише молодь, а кожен, хто подолає в собі лінь і страх.
Навіть при відсутності умінь, талантів танцювальної техніки, завжди можна позбавитися, включивши будинку музику.
Лисишин Павло 6-Б клас ( класний керівник - Т.Багрій) активний учасник проєкту"Сузір'я талантів".
Гітара – найпрактичніший музичний інструмент. Її можна взяти з собою в похід, грати вдома, у дворі будинку.
Представляємо цікаві факти про гітару.
Діапазон звичайної гітари становить близько чотирьох октав.
Першу електрогітару створили Жорж Бошам і Адольф Рікенбекер у 1931-му році. Вона мала металевий корпус.
Перший дерев'яний корпус електрогітари було створено Лео Фендером і музикантом Лісом Полом в 1950-х роках незалежно один від одного.
Будункевич Вікторія, 6-Б клас (класний керівник –Т. Багрій) активна учасниця проєкту «Сузір’я талантів»
Мені подобається, що під час малювання я залишаюся сама та можу сконцентрува-
тися на тому, що роблю.
Цікаво, що хоча це кропіткий процес, поки малюю, я дійсно відпочиваю.
Малювання - це саме те, що допомагає мені заспокоїтися, відсторонитися від навколишнього світу і жити по-іншому, жити у світі творчості і нескінченної краси.
Але я уточню, я зовсім не професіонал своєї справи, я тільки початківець-любитель.
Я люблю робити те, що мені подобається, а значить, з часом у мене буде виходити все краще і краще.
Кульчак Владислав, 6-Б клас (класний керівник –Т. Багрій) активний учасник проєкту «Сузір’я талантів»
Що для мене значить тхеквондо?
«Тхеквондо – це не тільки спорт, а ще й східна філософія, де дуже багато традицій, поваги до інших. Це все затягує, і ти не хочеш відмовлятися від нього. Є лише бажання залишитись і розвиватись у цьому спорті далі.
Як правило, прагнення освоїти єдинобо-
рство пов’язано з бажанням дитини набути впевненості після образи. Звичайно, йти на компроміс з однолітками дуже важливо, а й уміння постояти за себе необхідно кожній дитині.
Крім того, єдиноборства розвивають силу, швидкість, координацію рухів. А ще – дисциплінованість і цілеспрямованість
Дякун Марійка, 6-А клас ( класний керівник - С. Попович) активна учасниця проєкту «Сузір’я талантів»
Гра на фортепіано…
Мені стало цікаво, чому це захоплення таке популярне?
Відповідь не забарилась, коли я сама спробувати поринути у світ музичних мелодій, граючи на фортепіано.
Грі на музичному інструменті в дитинстві навчатись набагато легше, адже руки наші більш вправні.
Мені здається, що музика допомагає передати людські почуття: радість, сум, очікування дива, любов, ніжність.
Тільки виразити це в звуці.
Вчитися грі на музичному інструменті ніколи не пізно.
Спробуйте і ви отримаєте неймовірне задоволення!
Сенеджук Андрій, 5-А клас (класний керівник – М. Огерук) активний учасник проєкту «Сузір’я талантів».
Street workout- це моє улюблене заняття фізичною культурою.
В перекладі на українську мову - вуличне тренування- це масовий рух, заснований на заняттях фізичною культурою із застосуванням тренувального обладнання в громадських об'єктах, таких як шкільні двори, парки, спортивні майданчики в міській забудові.
Мої тренування відбуваються в основному на турніку на свіжому повітрі.
Основним заняттям на турніку є підтягування та атлетичні вправи. Вони допомагають мені зміцнити здоров’я, розвинути силу та витривалість, ну і, звичайно, атлетичну статуру.
Людина, яка займається воркаутом називається воркаутер.
Паранюк Вероніка, 7-Б клас ( класний керівник - Л. Дерев’янко)
активна учасниця проєкту «Сузір’я талантів».
Танець – це вічний рух.
Наше життя подібне танцю. Все це тому, що наш характер тісно переплітається з мовою тіла.
Танці іноді лікують душу краще, ніж слова. В кожної людини є свій власний танець, який живе у її душі і в серці!
Як і в танцях, так і в житті з’являються нові ідеї, плани, а також щось нове, яке я хочу реалізовувати в своєму подальшому житті.